Core media: Proširuje se istraga protiv Dijane Čuljak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša HTV-ova novinarka Dijana Čuljak u ponedjeljak će prvi puta iznijeti svoju obranu pred tužiteljstvom u slučaju Core media u kojem je istraga proširena zbog sumnje da se novac iz tvrtke njena bivšeg supruga Vladimira Šelebaja izvlačio preko još dva poduzeća.

Njen odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je da je istraga proširena zbog sumnji da je preko novih tvrtki iz Core medie izvučeno još sedam milijuna kuna pa se ukupna "šteta" u ovom slučaju popela na čak 23 milijuna kuna.

Nobilo je kazao i da će Čuljak u ponedjeljak u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu iznijeti cjelovitu i potpunu obranu, ustrajući na tvrdnji da nije odgovorna za navodne nezakonitosti.

Ona je, inače, posljednja na koju je proširena istraga u ovom slučaju nakon što je tužiteljstvo prošle godine počelo istraživati njenog bivšeg supruga i još četiri osobe zbog sumnje da su iz tvrtki Core media i Media spot izvukli više od 16 milijuna kuna te da su izbjegli plaćanje 3,1 milijuna kuna PDV-a.

Kako je nakon toga kontaktirala neke svjedoke i tražila ih da izmijene iskaz prijavljena je za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja zbog čega je i završila u istražnom zatvoru. Tamo će ostati dok se ne ispitaju svi svjedoci za koje tužiteljstvo vjeruje da imaju saznanja o njenoj upletenosti u ovu aferu.

U slučaju Core media tužiteljstvo je u studenom prošle godine podiglo optužnicu protiv Šelebaja i njegovih poslovnih suradnika Tončeka Mandića, Igora Šumakovića, Vlade Bučana i Marija Cikača, no iznenada ju je i povuklo početkom veljače, uoči sjednice vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu koje je trebalo odlučiti o njezinoj osnovanosti.

Prvoosumnjičeni Šelebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, u međuvremenu osuđenom za primanje mita, posvjedočio da je Core media osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovicu tvrtke i da su dijelili zaradu.

Ona je, pak, porekla da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim se trebao prikriti njezin sukob interesa, budući da je u to vrijeme radila na HTV-u, a Core media je radila emisije za konkurentsku Novu TV.

"Ugovor o društvu nikada nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala, onda je to bilo nesvjesno", rekla je Čuljak svjedočeći na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito kako bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije Core medije.

U medijima su, u međuvremenu, objavljeni njezini sms kontakti iz kojih se može zaključiti da je bila upoznata s poslovima Core medije, kao i da je određivala honorare za suradnike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter