Cammeo grupa planira regionalno širenje

Ilustracija (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)
Ilustracija (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Cammeo grupa predstavila je danas novi model poslovanja putem franšize Taxi Cammmeo, kojim se planira regionalno proširiti, u čemu bi joj trebao pomoći i danas službeno pušten u rad novi inovativni informatički sustav upravljanja taksi uslugom.

Direktor te grupe Vladimir Minovski izjavio je da je potencijal u regiji velik te da im je cilj postati najveći taksi sustav od Kosova do Slovenije. "U Hrvatskoj radi oko 2.000 taksista, međutim u Srbiji ih je 25.000, a u cijeloj regiji oko 50.000", rekao je Minovski, istaknuvši da im je cilj proširiti se na svaki grad, popularizirati taksi prijevoz te novim modelom zaobići problem ograničenog broja dozvola za taksije u većini hrvatskih gradova.

"U Zagrebu imamo 150 vozila, a kroz franšize nam je cilj tu brojku povećati na 300 do 400", rekao je. Franšiza će se nuditi kroz tri modela - Cammeo partner, Business standard i Business premium - putem kojih će partneri moći koristiti Cammeo brend i dobiti povoljnije cijene vozila, opreme, goriva i održavanja. Prvi model bit će ponuđen postojećim taksistima, koji će moći besplatno na 60 dana isprobati prednosti Taxi Cammeo franšize, drugi model namijenjen je postojećim taksistima koji imaju vlastito vozilo, a treći onima bez vlastitog vozila. Pilot projekt franšize već je pokrenut u Osijeku, a planira se iduće godine proširiti i na Varaždin, Karlovac i Slavonski Brod.

Uvođenje novog poslovnog modela omogućeno je i zahvaljujući novom, potpuno automatiziranom informatičkom sustavu Taxi Navigator, koji se temelji na najnovijim IT tehnologijama, istaknuo je Minovski. Kako je rekao, Taxi Navigator povećava efikasnost voznog parka, smanjuje troškove dispečerskog centra i operativne troškove vozila te potrošnju goriva. Također, omogućava realno i retroaktivno praćenje vozila putem GPS sustava, praćenje rada i efikasnosti taksi vozača te učinkovitije kontroliranje operatera u dispečerskom centru, što u konačnici smanjuje vrijeme čekanja korisnika na vozilo. Naručivanje taksija zahvaljujući novom sustavu moguće je obaviti telefonskim pozivom, SMS-om ili putem internetske i smartphone aplikacije, a novost je i što je sustav povezan s poreznom upravom radi fiskalizacije. Taxi Navigator je protekle dvije godine testiran u Osijeku, Rijeci i Zagrebu na više od 6 milijuna odrađenih usluga, a krajem studenog ove godine Cammeo grupa planira ga predstaviti na svjetskom sajmu u Amsterdamu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter