Bura otežava promet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog bure za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-D50 i D27), zatim državna cesta D54 Maslenica - Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) .

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-D3).

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila) dok je dionica od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorena samo za osobna vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D218 GP Užljebić - Donji Lapac - Dobroselo.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Lici i Slavoniji. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Jak vjetar povremeno i mjestimice puše u središnjoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije te na riječkoj obilaznici na mostu Rječina.

U prekidu su trajektne linije: Prizna - Žigljen, Stinica - Mišnjak i Sumartin - Makarska te katamaranske: Novalja - Rab - Rijeka, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, Split - Hvar - Korčula i Split - Bol - Jelsa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter