Branimir Glavaš ne vraća se u istražni zatvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branimir Glavaš ne vraća se u istražni zatvor. Odlučio je tako Vrhovni sud RH odbivši žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu koje je unatoč odluci Ustavnog suda RH, te vanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu tražilo da Glavaš iza rešetaka čeka pravomoćni rasplet slučajeva "Selotejp" i "Garaža". 

Ova odluka donijeta je gotovo dva mjeseca otkako je Glavaš pušten na slobodu, te otkako je zaključeno da je 18. ožujka ove godine mogao ostvariti pravo na uvjetni otpust, pa stoga više nije postojala zakonska osnova da ga se zadržava u zatvoru.

Ipak, s obzirom da je Vrhovni sud RH u svojoj prvoj odluci tvrdio kako Glavaš iza rešetaka može biti do početka svibnja iduće godine, postojala je šansa da kod tog svog stava ostane, te prihvati žalbu tužiteljstva. 

To se ipak nije dogodilo, a odluka je u petak dostavljena Županijskom sudu u Zagrebu. Nakon što ju preuzmu Glavaševi odvjetnici i predstavnici tužiteljstva trebala bi i službeno biti obznanjena javnosti zajedno s argumentacijom. 

Glavaš je većinu kazne od osam godina zatvora već odslužio u zatvoru u Mostaru. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter