Zrenj: Majka, sin i susjed lakše ozlijeđeni u požaru

U požaru je izgorjela unutrašnjost stare kuće
U požaru je izgorjela unutrašnjost stare kuće

U požaru, koji je izbio oko 21.30 sati u nedjelju u obiteljskoj kući u Zrenju kod Oprtlja, ozlijeđene su tri osobe: vlasnica kuće, 79-godišnja Đovanina Šorgo, njezin sin Drago Šorgo (50) i prvi susjed Davor Tončić (30). Ozlijede muškaraca nisu bile teške pa su otpušteni kući iz KBC-a Sušak, dok je nešto teže ozlijeđena Đovanina Šorgo otpuštena kući tek poslijepodne. U požaru je unutrašnjost stare obiteljske kuće potpuno uništena.

Umaški vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 22.45 sati te su na teren uputili četiri vozila s 10 vatrogasaca, doznajemo od vatrogasca Borisa Milića. Požar na dimnjaku na katu kuće, gdje su ukućani boravili, izbio je prvotno oko 16 sati te su ga Drago i susjedi Davor i njegov brat Dean ugasili.

No, vatra je ponovno izbila oko 21.45 sati i ponovno su je Drago i susjedi počeli gasiti, ali im to nije uspijevalo pa su pozvali vatrogasce. Oni su požar lokalizirali pola sata nakon ponoći te ostali na požarištu cijelu noć i slijedeće jutro. Policijski službenici obavili očevid su zajedno s inspektorom zaštite od požara PU istarske.

Oko podne još su uvijek umaški vatrogasci kontrolirali zgarište. Kuće obitelji Šorgo i Tončić su priljubljene jedna uz drugu pa je prijetila opasnost da se požar s kuće obitelji Šorgo proširi i na kuću njihovih susjeda, koji su u oba slučaja priskočili gasiti požar pri čemu se Davor Tončić ozlijedio.

- Nosio sam kante vode kada sam se poskliznuo, a da ne bih pao uhvatio sam se rukom za jertu i iščašio rame. Bilo je bolno i više nisam mogao ništa učiniti, ispričao nam je Davor Tončić kojemu je rame imobilizirano. Kaže da je susjeda Đovanina za vrijeme izbijanja požara bila na katu gdje je izbio požar i da je tada zadobila opekline. Sin ju je s kata spustio u prizemlje na krevet, a iz kuće ju je iznio Davorov brat Dean. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.

 


Podijeli: Facebook Twiter