Žminj: Kamion s tri tone eksploziva sudario se s autom

(Foto: JVP Rovinj)
(Foto: JVP Rovinj)

U sudaru kamiona i automobila kod Žminja u ponedjeljak u 8.50 sati nije bilo ozlijeđenih osoba. Bizarnost slučaja je što je kamion u trenutku sudara prevozio tri tone eksploziva poduzeća Geocop iz Rovinja, koje srećom nije eksplodiralo, a budući da se radilo o industrijskom eksplozivu Amonal, kao takav niti nije mogao eksplodirati. Na mjestu događaja intervenirala rovinjska policija, vatrogasci i inspektor zaštite od požara.

Prometna nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak iz okolice Pićna upravljao kamionom Man pulskih oznaka Ulicom Matka Laginje te pri uključivanju na prometnicu nije propustio vozila s prednošću prolaska. U tom je trenutku naletjelo vozilo VW Golf pulskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak iz okolice Gračišća te je došlo do sudara.

Evidentirana je materijalna šteta, a provjerom je utvrđeno da vozač kamiona posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za prijevoz eksploziva, kao i oznake na kamionu. Nakon obavljenog očevida pozvan je drugi kamion te je eksploziv pretovaren iz oštećenog kamiona. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prometnog prekršaja. Poduzeće Geocop iz Rovinja se između ostalih djelatnosti bavi i miniranjem. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter