Zbog prijetnje osuđen na zatvorsku kaznu

Arhiva
Arhiva

Na godinu i dva mjeseca zatvora zbog prijetnje na Općinskom je sudu u Puli osuđen 51-godišnji Blaž Drkelić iz Poreča. Sutkinja Vera Glasnović Gjoni primijenila je djelomičnu uvjetnu osudu pa će Drkelić u zatvoru provesti osam mjeseci dok preostalih šest mjeseci neće morati biti u zatvoru ukoliko u roku od dvije godine, od dana pravomoćnosti presude, ne počini novo kazneno djelo. Ujedno je Drkeliću produljen istražni zatvor u kojemu se nalazi od 9. prosinca 2016. godine. 
 
Kazneno djelo prijetnje Drkelić je počinio 9. prosinca prošle godine između 9.20 i 9.30 sati kada je u hodniku zgrade u Ročkoj ulici u Poreču Deanu Gojkoviću rekao: "Ubit ću te!". Nakon toga, dok se Gojković nalazio u dvorištu zgrade, Drkelić mu je s prozora kazao: "Idi prijaviti ali nećeš skoro, zaklat ću te i nećeš me više prijavljivati, nema veze što ću za tebe odslužiti!"
 
Na suđenju je Drkelić priznao da je prijetio i izrazio kajanje, što mu e sud uzeo kao olakotnu okolnost, dok je kao otegotna uzeta u obzir činjenica da je već kažnjavan zbog prijetnje. (M. Ko.) 

Podijeli: Facebook Twiter