Petero lakše ozlijeđenih u trostrukom sudaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sudaru triju vozila na dionici Istarskog ipsilona nedaleko od čvora Cerovlje, kod vijadukta Mrzlići, lakše je ozlijeđeno pet osoba. Nesreća se dogodila oko 20 sati u nedjelju, a cesta je za sav promet od čvora Cerovlje do čvora Lupoglav bila zatvorena do 22.15 sati zbog očevida i čišćenja kolnika.

Prometna nesreća se dogodila kada je 27-godišnjakinja s područja Dubrovnika automobilom VW scirocco dubrovačkih oznaka upravljala iz smjera Tunela Učka prema Pazinu te je u lijevom zavoju zbog neprilagođene brzine prešla na suprotnu kolničku traku i sudarila se s kombijem renault traffic zagrebačkih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smjera. Kombijem je upravljao 27-godišnjak iz Punta.

U tom je trenutku na renault naletio i kombi VW transporter slovenskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji Slovenac u smjeru Tunela Učka. Renault je uslijed silovitog udarca izbačen s kolnika na travnatu površinu, a transporter se priljubio uz scirocco, koji se zaustavio preko obje kolničke trake.

Liječničku pomoć su zatražili vozačica scirocca i putnici iz renault traffica - 22-godišnjakinja, 30-godišnjakinja, 24-godišnjak i 26-godišnjak, svi iz Zagreba. U KBC-u Rijeka utvrđene su im lakše tjelesne ozljede. Protiv vozačice scirocca i vozača kombija se nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Slovenski državljanin se tereti zbog nedržanja propisnog razmaka između vozila.

Djelatnici Bina-Istre su nakon policijskog očevida očistili kolnik od dijelova vozila, razbacanih komada stakla te motornog ulja.

Vijadukt Mrzlići se svake godine pojavljuje na stranicama crne kronike zbog prometnih nesreća. Ove je godine pedesetak metara dalje renault clio uslijed kočenja završio na krovu nakon što je ispred njega jedno vozilo nepropisno pretjecalo. Najgora nesreća dogodila se u lipnju 2009., kada je u frontalnom sudaru dva automobila poginuo mladić iz Čiriteža. Prevrtanje teretnjaka punog voća dogodilo se u 2010. godini, kada je srećom vozač prošao s lakšim ozljedama, a nedugo zatim zbila se frontalka u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene. (piše i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter