Zapalio kafić jer nije dobio piće nakon "fajrunta"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u rekordnom roku riješila slučaj podmetanja požara u riječkom lokalu Metropolis i uhitila osumnjičenog za palež. Arben Maloku (34), Riječanin s posljednjom adresom u Gospiću, u subotu je smješten u riječki zatvor pod sumnjom da je zapalio popularni kafić na Zametu, i to benzinom koji je kupio  upravo za tu namjenu. Intrigantna je i okolnost da je riječ o čovjeku koji je tek nedavno izašao iz zatvora.

Maloku se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, a prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora. Prema rezultatima dosadašnje istrage, motiv što ga je nagnao da zapali lokal leži u tome da ga vlasnik Metropolisa, kojeg otprije poznaje, nije htio poslužiti pićem nakon radnog vremena. Šteta koju je prouzročio paljenjem lokala iznosi oko 750 tisuća kuna.

Maloku se tereti da je težak delikt počinio u srijedu oko 2.30 sati, nakon što se te noći u Metropolisu, lokalu u Ulici Ivana Lenca, verbalno sukobio s vlasnikom caffe bara Markom Možnikom i jednim konobarom. Policija i tužiteljstvo sumnjiče Malokua da je tada bio bezobrazan, prijetio vlasniku lokala, te bacio punu staklenu bocu piva prema osoblju.

Maloku je zatim, revoltiran, napustio lokal, otišao na benzinsku postaju na Martinkovcu, gdje je kupio i u kanistar ulio pet litara benzina. Taksijem se zatim vratio pred Metropolis. Ispostavilo se da je zatim obio PVC vrata terase, a onda provalio vrata unutrašnjeg dijela lokala. Prolio je benzin u separe uz sjeverni zid, lijevo od šanka, te ga zapalio. Otišao je zatim iz lokala, u kojem se vatra proširila i pričinila veliku štetu. Pribavljeni su i isječci videonadzora s crpke te računi o kupnji benzina, kanistra i piva koje je uzeo Maloku.

– Požar se dogodio, nažalost, samo desetak dana nakon što je lokal nanovo otvoren nakon preuređenja. Trebat će nam barem 30 dana da ga opet stavimo u funkciju, ističe vlasnik Marko Možnik, dodajući da je caffe bar osiguran.

Osumnjičeni Arben Maloku je nakon okončane policijske istrage priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, na kojem je priznao palež lokala. Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci prihvatila je prijedlog tužiteljstva i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Određena mu je i jamstvo u iznosu od 300.000 kuna. (F. VEŽNAVER)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter