Zagrepčanka predala arsenal oružja i eksploziva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Žena koja je imala oružja, streljiva i eksplozivnih sredstva za pravu malu vojsku dragovoljno je predala zagrebačkoj policiji svoj arsenal pa zbog ilegalnog oružja neće snositi odgovornost.

U njenoj eksplozivnoj zbirci našle su se čak 52 ručne bombe, devet ručnih kumulativnih bombi, 16 ručnih dimnih i CS bombi, 10 mina, više koluta sporogorećeg štapina i elektrodetonatorskih kapisli, nekoliko stotina komada trotilskih metaka, tri ručna bacača, pet pištolja, osam pušaka, puškomitraljez, četiri prigušivača, dijelovi pušaka te oko 9000 komada streljiva.

Policija podsjeća da svi koji prijave oružje neće prekršajno ni kazneno odgovarati te poziva sve koji dragovoljno žele predati ilegalna ubojita sredstva da to bez straha od sankcija učine pozivom na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Također, kažu da im je anonimnost potpuno zajamčena. Policija, međutim, moli građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Po oružje će nakon poziva doći policajci u civilu s vozilom bez policijskih oznaka. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a građani se o svemu dodatno mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, navodi policija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter