Zagreb: Uhićena skupina dilera kokaina

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Nakon polugodišnje istrage zagrebačka policija uhitila je skupinu od devet osoba zbog proizvodnje i preprodaje droge, zaplijenivši gotovo 250 grama kokaina te manje količine MDMA, marihuane i hašiša. Procjenjuje se da bi zaplijenjena droga na ulici dosegla vrijednost veću od 100 tisuća kuna.

PU zagrebačka danas je izvijestila da je četvero osumnjičenih u dobi od 28 do 53 godine pritvoreno i kazneno prijavljeno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a protiv petero u starosti od 29 do 37 godina podnijeta je kaznena prijava redovnim putem.

Prvoosumnjičenog 53-godišnjaka sumnjiči se da je nabavljao veće količine kokaina koji je skrivao u stanu 28-godišnje poznanice u Zagrebu. Radi dobivanja na masi miješao ga je s aminokiselinom efedrin te prešao u kalupe i tako pripremljenu drogu preprodavao krajnjim konzumentima i drugim preprodavačima s područja Zagreba i Splita.

U policijskoj akciji, koja je trajala od siječnja ove godine, zaplijenjeno je ukupno 246,4 grama kokaina, 504,6 grama aminokiseline efedrin, pola grama marihuane, 3,8 grama hašiša, šest tableta MDMA, jedna improvizirana hidraulična preša s kalupima i tri digitalne vage.

Pronađeno je i oko 16 tisuća kuna te 4.405 eura za koje se sumnja da potječu od prodaje droge, kao i veći broj mobilnih telefona, SIM i korisničkih kartica te osobnih računala. Tijekom istrage pretraženo je pet domova, dvije garaže i šest osobnih automobila. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter