Zagreb: Pješakinju (33) pregazila dva auta!


Zagrebačka policija razjasnila je okolnosti teške prometne nesreće koja se u nedjelju rano ujutro, nešto prije 6 sati, dogodila u Dankovečkoj ulici, gdje je smrtno stradala 33-godišnja žena.

Nakon prvotne informacije da je na ženu koja je iz nepoznatih razloga ležala na cesti naletio ford focus kojim je upravljao 51-godišnjak, ispostavilo se da je stradavanju 33-godišnjakinje kumovala najprije kumovala 28-godišnja vozačice opel corse, koja je ženu oborila na pješakom prijelazu te bez zaustavljanja pobjegla s mjesta nesreće.

Naime, na pješačkom prijelazu na križanju Dankovečke sa Svetojakobskom ulicom, koji je označen zebrom a postoji i semafor za pješake, nije stigla na vrijeme zakočiti da bi propustila pješake koji su već zakoračili na zebru. Prednjim dijelom corse naletjela je na 33-godišnju pješakinju, koja je pritom odbačena na zapadni kolnik, dok je vozačica corse bez zaustavljanja nastavila vožnju ne pruživši pješakinji pomoć, niti je o nesreći obavijestila hitnu pomoć i policiju.

Neposredno nakon što je na pješakinju naletjela corsa, na 33-godišnjakinju je naletio ford focus kojim je upravljao 51-godišnjak, koji se kretao prema južnoj strani Dankovečke ulice. I on se prebrzo približio zebri pa je i on prešao preko tijela pješakinje.

Protiv vozačice corse i vozača focusa bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. (GI/Boris Kovačev/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter