Zagreb: Dilerima zaplijenjeno 37 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke u suradnji s PN Uskokom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje sedam državljana RH starih između 22 i 48 godina i zaplijenili ukupno 37 kg marihuane vrijedne oko 600 tisuća kuna.

Utvrđeno je da je 48-godišnji državljanin RH organizirao zločinačku grupu tako što je povezao šest hrvatskih državljana koji su tijekom 2013. godine iz Albanije i s Kosova u  Hrvatsku, odnosno na područje Zagreba i okolice, u tri navrata prokrijumčarili najmanje 37 kilograma droge marihuane.

Organizator, 48-godišnji državljanin RH, 44-godišnjak i još jedan 48-godišnjak u subotu su privedeni pritvorskom nadzorniku. Ostale 4 osobe su ranije uhićene i već se nalaze u Istražnom zatvoru.

USKOK-u je protiv 48-godišnjeg organizatora podnesena kaznena prijava zbog zločinačkog udruživanja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama, a protiv ostalih pripadnika zločinačkog udruženja zbog sudjelovanja u neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama. (H, GI)


Podijeli: Facebook Twiter