Za premlaćivanje žene godinu i dva mjeseca zatvora

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Zbog dva kaznena djela, ozljeđivanja i teškog ozljeđivanja supruge presudom Općinskog suda u Puli 68-godišnjak iz Raklja je kažnjen bezuvjetnom osudom na godinu i dva mjeseca zatvora.

Sudac Pavle Peršić proglasio je 68-godišnjaka krivim jer je u ožujku 2013. rano poslijepodne u obiteljskoj kući u Raklju u alkoholiziranom stanju izudarao suprugu po glavi i prsima te ju rukama uhvatio za vrat i gušio. Supruzi je u jednom trenu počeo izvrtati ruku, a kada se otrgnula da bi pobjegla iz kuće sustigao ju je i stiskao ulaznim vratima od čega je žena ozlijeđena po glavi i podlaktici. Te su ozljede okvalificirane kao lakše te mu je za to kazneno djelo izrečena osuda na šest mjeseci zatvora.

U drugom napadu jedne večeri u siječnju 2014. u njihovoj obiteljskoj kući 68-godišnjak je šakom udarao ženu u glavu i po tijelu. Osim krvnog podljeva i oguljotina pod okom žena je od njegovih udaraca zadobila krvne podljeve po tijelu, rukama i nogama te serijski prijelom rebara desne polovine prsnog koša od osmog do desetog rebra.

Zbog teškog ozljeđivanja žene muškarcu je izrečena osuda na još godinu dana zatvora te su u konačnici kazne objedinjene i izrečena mu je jedinstvena osuda na godinu i dva mjeseca zatvora. Nasilni je muškarac nakon oba napada bio pritvoren, a sud mu je osim izricanja zatvorske kazne izrekao obvezu liječenja od ovisnosti o alkoholu u zdravstvenoj ustanovi ili drugoj specijaliziranoj ustanovi u trajanju od šest mjeseci. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter