Vlasnik Taxi Cammea optužen za bludničenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinsko državno odvjetništvo u Puli pred Općinskim je sudom u Puli 13. svibnja ove godine podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog počinjenja kaznenog djela bludne radnje (čl. 193. st. 1. u vezi s čl. 188. st.1. Kaznenog zakona/97.), izjavio nam je jučer općinski državni odvjetnik Vlatko Ivandić.

No, nije želio potvrditi je li riječ o, kao što navodi jedan dnevni list, vlasniku Taxi Cammea Kosti Minovskom kojeg Odvjetništvo, prema pisanju tog lista, tereti za bludničenje nad bivšom radnicom A. M. koja ga je prijavila u proljeće 2012. godine. No, na Općinskom sudu u Puli potvrdili su da se po istim točkama Kaznenog zakona koje spominje državni odvjetnik vodi postupak protiv Koste Minovskog te napomenuli da optužnica još nije potvrđena.

Negira bludničenje

Do Minovskog jučer nismo uspjeli doći, jer nije odgovarao na naše pozive, ali je jednom dnevnom listu proteklih dana demantirao navode iz optužnice.

- Ma kakva krivnja. Kad sam dobio poziv od policije i tužiteljstva, pomislio sam: ma mora da sanjam! Nije mi bilo ugodno. Institucijama sam odgovorio na pet pitanja i to je to. Nije bilo suđenja niti ičeg drugog. Psihički sam propao, a kad sam doznao zašto me se sumnjiči i tko, preplavila me nelagoda. Ta djevojka radila je manje od dva mjeseca u dispečerskom centru prijepodne, a navečer u nekom restoranu. Nije obavljala svoj posao kako treba. Jedan od šefova vidio ju je da spava na stolici. Mislim da su kamere sve snimile. Očito ju je netko nagovorio da me ocrni. Od tada je nisam ni vidio ni čuo. Zapošljavam 600 ljudi, od kojih je 100 žena, i nikada mi se u 25 godina poduzetništva nije dogodilo ništa slično, izjavio je Minovski.

Prema pisanju spomenutog dnevnog lista tužiteljima i policajcima Minovski je prije dvije godine izjavio da je spomenuta djevojka dolazila čistiti kuću u Vodnjanu koju je unajmio, kao i da ju je jednom prilikom, dok su bili sami na katu kuće, uhvatio za ramena i pitao: “Želiš li biti osoba od moga povjerenja”.

Pipkanje po grudima

Prema navodima optužnice, čiji sadržaj prenosi dnevni list, krimen datira od 10. travnja 2012. kada je “s ciljem zadovoljenja svog spolnog nagona ugrozio seksualnu slobodu A. M.

- Oštećena navodi da je čistila Minovskom kuću u Vodnjanu, popela se s njim na kat da bi mu pomogla postaviti žarulje, a kada se pokušala spustiti, on ju je s leđa uhvatio preko ruku za prsa. Ljubio ju je, izjavila je, "po vratu i preko majice je dirao po grudima te ih stiskao". Prije tog incidenta pozvao ju je u ured da joj popravi akreditaciju.

- Dok ju je popravljao, gurnuo mi je ruku u majicu i uhvatio me za grudi. Po izlasku iz ureda ispričala sam to kolegici koja mi je rekla da su se i druge telefonistice znale požaliti na njegovo ponašanje. Tu drugu je, pak, pitao kakvo donje rublje nosi i ima li tangice. Nisam se više pojavila na poslu - izjavila je A. M. Osim nje, otkaz je u isto vrijeme dala još jedna kolegica. Nekoliko njih potvrdilo je i u tužiteljstvu navode da je Minovski pokazivao želju za prisnošću s nekoliko zaposlenica, ali i da su u nekoliko navrata vidjele da A. M. uplakana izlazi iz šefova ureda, prenosi list. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter