Vlasnik iz višnjanske škole izvukao 1,55 milijuna kn?

S Robinom Paulovićem nismo uspjeli stupiti u kontakt (arhiva/M. MIJOŠEK)
S Robinom Paulovićem nismo uspjeli stupiti u kontakt (arhiva/M. MIJOŠEK)

Odjel gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršio je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom s područja Poreča, a po neslužbenim informacijama radi se o Robinu Pauloviću, osnivaču i vlasniku Visoke poslovne škole s pravom javnosti Višnjan, zbog sumnje da je zloporabom položaja i ovlasti oštetio obrazovnu ustanovu za iznos od 1,55 milijuna kuna u razdoblju od 2009. do 2011. godine.

Paulović je ujedno vlasnik i osnivač srednje škole Manero u Višnjanu, pod istim krovom s Visokom poslovnom školom. Policija sumnja da je počinio kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje isprava. Pokušali smo razgovarati s Paulovićem, no nismo mogli stupiti u kontakt s njim.

Po policijskom izvješću Odjel gospodarskog kriminaliteta je kriminalističkim istraživanjem utvrdio da je 53-godišnjak kao odgovorna osoba jedne i opunomoćenik odgovorne osobe druge obrazovne ustanove u razdoblju od dvije godine izbjegavao vratiti novčana sredstva koja su po njegovom nalogu plasirana između dvije obrazovnih ustanova.

Sumnjiči se da je u istom vremenskom razdoblju izdao račun drugoj obrazovnoj ustanovi za pružanje marketinških i konzultantskih usluga, iako te usluge nikada nisu pružene.

Kao opunomoćenik je za te iste račune naložio proknjiženje prikazujući ih kao vjerodostojne. Radi se o ukupnom iznosu od oko 1,55 milijuna kuna na štetu obrazovne ustanove.

Podsjetimo, krajem siječnja ove godine Visoku poslovnu školu s pravom javnosti u Višnjanu posjetili su bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te župan Valter Flego. S dekanom Visoke poslovne škole Zdenkom Tomčićem razgovarali su o formiranju međunarodnog sveučilišnog i poslovnog centra te povezivanju lokalne zajednice, gospodarstva i obrazovanja, radi dizanja kvalitete i ojačavanja gospodarstva. Tom je prigodom Mesić izjavio da bi "onaj koji ulaže u Hrvatsku trebao imati privilegije". (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter