Vlasnica psa odgovarat će za teško kazneno djelo

Bulldog je preskočio ogradu i napao 11-godišnjeg dječaka koji se s majkom uputio prema automobilu (M. SARDELIN)
Bulldog je preskočio ogradu i napao 11-godišnjeg dječaka koji se s majkom uputio prema automobilu (M. SARDELIN)

Njemica, 31-godišnjakinja čiji je pas prošloga ljeta u Rojnićima izgrizao 11-godišnjeg dječaka po licu i tijelu, optužena je pred Općinskim sudom u Puli za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Državno odvjetništvo izvijestilo je na svojim službenim stranicama da tereti Njemicu jer je 7. lipnja 2014. u Rojnićima svog petogodišnjeg psa pasmine American bulldog držala bez adekvatnog nadzora, povodca i zaštitne košarice u ograđenom dvorištu "iako svjesna da pas ove pasmine s obzirom na jaku tjelesnu građu i agresivnu narav prema nepoznatim osobama; ukoliko se uznemiri može preskočiti ogradu te napasti i ugristi ostale građane te ih teško tjelesno ozlijediti".

Izazvan djetetovom igrom na javnoj površini bulldog je preskočio ogradni zid i napao dijete te ga više puta ugrizao po licu i tijelu nanijevši mu tjelesne ozljede teške naravi, navodi državno odvjetništvo.

Prema informacijama koje smo još lani, neposredno nakon događaja, doznali u Rojnićima, dječak se tog dana s majkom, njezinom prijateljicom i kćerkom prijateljice kupao na jednom od bazena pet kuća za odmor kompleksa pod nazivom Villas Adago.

Na jednotjednom odmoru u vili "Oktava" bila je tada i obitelj iz Njemačke s dva psa. Kada su oko 21 sat namjeravali otići iz Ronića dječak je s majkom i njezinim društvom prilazio automobilu kojim, a upravo tada se svojim autom pred vilu "Oktava" dovezla i njemačka obitelj. Otac tada 30-godišnje Njemice otključao je vrata vile, a dva su psa istrčala iz kuće. Jedan je ostao u dvorištu, dok je bulldog preskočio zidić kojim je ograđeno dvorište vile i napao dječaka. Dječakova majka i vlasnica psa uzaludno su pokušavale prekinuti napad na dječaka pri čemu je bulldog izgrizao po rukama i svoju vlasnicu. U pomoć je tada priskočio otac vlasnice psa i teškom ga mukom ipak uspio odvojiti od dječaka.

Ozlijeđenog dječaka u bolnicu je prevezao njegov otac te je u Puli operiran gotovo tri sata. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter