Glas Istre
Nedjelja
30.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
30.04
Dimitriju je nakon konzumacije amfetamina pozlilo te je nakon mjesec dana kome preminuo

Vještaci: Amfetamin vrlo rijetko za posljedicu ima smrt

Objavljeno: 20.04.2017 | 09:41 Zadnja izmjena: 20.04.2017 | 09:41 0 komentara

Na Županijskom sudu u Puli jučer je nastavljeno suđenje Puljanima Đuri Žeželju (32) i Miomiru Kačini Giovanniniju (32) optuženim da su 27. rujnu 2014. godine na partiju u tvrđavi Punta Christo u Štinjanu Miomirovom bratu Dimitriju Kačini Giovanniniju, tada 32-godišnjaku narušenog zdravstvenog stanja, davanjem amfetamina prouzročili njegovo još teže zdravstveno stanje zbog kojeg je Dimitrije nakon par sati u svome domu pao u komu te nakon mjesec dana hospitalizacije u bolnici preminuo. Rasprava je nastavljena saslušanjem jednog svjedoka, mladića koji je te večeri s Miomirom i dvije djevojke došao u tvrđavu Punta Christo i troje sudskih vještaka iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Lažan pozitivan test

Vještaci su odgovarali na pitanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika i branitelja prvookrivljenog Đure Žeželja koja su se uglavnom odnosila na mogući utjecaj amfetamina i drugih tvari pronađenih u biološkim uzorcima Dimitrija na njegovo zdravstveno stanje.

Vještak prof. dr. sc. Vladimir Gašparović rekao je da amfetamin vrlo rijetko ima za posljedicu smrt, a vještakinja toksikologinja prof. dr. sc. Marina Nestić rekla je da toksikološkim ispitivanjem bioloških uzoraka Dimitrija Kačine osim amfetamina nije dokazana prisutnost organskih spojeva koji su u kliničkoj slici Dimitrija utvrđeni analizom u bolnici: ecstasy, metadon, benzodiazepin. Objasnila je da su testovi u bolnici vrlo osjetljivi, ali da nisu pouzdani i da je pozitivan test potrebno potvrditi još nekom analizom. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJUNovosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik