Vinkovci: Zapljena 27 kg marihuane i 100.000 dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 27 kilograma marihuane, vrijedne 450.000 kuna te preko 100 tisuća krivotvorenih američkih dolara zaplijenili su policajci i carinici na krajnjem istoku Hrvatske.

Marihuana je 23. travnja pronađena u automobilu zaustavljenom u Babinoj Gredi, a krivotvoreni dolari istog dana u bugarskom autobusu na graničnom prijelazu Bajakovo, izvijestili su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vinkovcima predstavnici vukovarsko-srijemske policijske uprave i Carinarnice Osijek.

Provjeravajući na Bajakovu autobus bugarskih registracija carinici su u prostoru za smještaj rezervnih dijelova pronašli ukupno 100.200 američkih dolara za koje je vještačenjem utvrđeno da su krivotvoreni, kazao je pročelnik Carinarnice Osijek Davor Petović.

Vozač autobusa, bugarski državljanin, carinicima je prije pretresa rekao da nema ništa za prijaviti. Novčanice su bile u apoenima od 100 dolara i nalazile su se složene u buntevima.

"Pronašli smo ukupno 1.002 novčanice s 18 različitih serijskih brojeva", rekao je Petović, dodajući da je protiv bugarskog državljanina podnesena kaznena prijava.

Marihuanu zapakiranu u 36 paketa policija je pronašla na odmorištu autoceste Zagreb-Lipovac kod Babine Grede gdje je zaustavljen "saab" švedskih registracija koji je vozio 33-godišnji hrvatski državljanin.

"Paketi su bili ukupne težine 27,2 kilograma, a vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 450.000 kuna", kazao je voditelj službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Mario Karamatić.

Dodao je da su naknadnom provjerom kuće gdje živi uhićenik, koji je također kazneno prijavljen, pronađene i dvije ručne bombe M75.

U ovoj godini bio je to četvrti slučaj zaplijene marihuane na vukovarsko-srijemskom području. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter