Vatra izbila u razvodnoj kutiji na fasadi vile "Lorena"

Vila Lorena u Novigradu
Vila Lorena u Novigradu

Jučer oko 17 sati na novigradskoj Rivareli umaški su vatrogasci, u suradnji s lokalnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, ugasili manji požar koji je izbio u razvodnom ormariću za struju. Ormarić je ugrađen s vanjske strane zida luksuzne vile pod nazivom „Lorena“ na novigradskoj rivi tik do mora, na mjestu nekadašnjeg diska Sperone, koja je postala poznata nakon što je u njoj prije tri godine boravila najbolja svjetska tenisačica, Amerikanka Serena Williams, a lani je gošća bila i bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka.

- Dojavu smo zaprimili u 17.10 sati, a na mjesto događaja su vatrogasci stigli 20 minuta nakon toga. Uz naša dva vozila, ubrzo su pristigla još dva vozila DVD-a Novigrad. Požar je bio manjih razmjera, nije zabilježena veća materijalna šteta, kazao je zamjenik zapovjednik umaške Javne vatrogasne postrojbe Boris Milić, dodavši da je vjerojatno došlo do kratkog spoja, ali točan se razlog požara ne zna.

Dodao je da je problem nastao tek kad su primijetili da su se pored ormarića za struju nalazile i dvije plinske boce. No, srećom vatra ih nije zahvatila, pa je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca izbjegnuta nesreća većih razmjera. Milić je napomenuo da plinskim bocama nikako nije mjesto uz razvodni ormarić za struju. (T. K.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter