Umirovljeni policajac uvukao djevojku u prostituciju

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Nakon što je na Facebooku upoznala Tihomira M., 46-godišnjeg umirovljenog policajca mlađahna S. P. nije nisi slutila da će završiti u raljama prostitucije. A dogodilo se upravo to, jer je 46-godišnjaku na pameti bila jedino zarada.

– Najprije mi je govorio da je zaljubljen u mene. Silno je želio da budemo zajedno, no ja nisam imala afiniteta prema njemu jer je bio dosta stariji. Ipak me nije prestajao zvati telefonom i govoriti mi da će se ubiti ukoliko ne budem njegova. Prijetio je da će ubiti i mene ako ne budem s njim "u kombinaciji", prisjećala se u svom svjedočenju djevojka koju je Tihomir M. upozorio da još uvijek ima veze u policiji, da su u Policijskoj postaji Črnomerec svi njegovi prijatelji.

Hvalio se i dobrim odnosima s Mislavom Merkašem, bivšim vođom policijske grupe za borbu protiv prostitucije koji je u međuvremenu optužen zbog "prodaje" informacija svodnicima.

Zvao i prijateljicu

Tihomir je zvao i prijateljicu svoje nove žrtve, plašeći i nju prijetnjama ubojstvom. Na kraju je S. P. u strahu za vlastiti život ipak popustila. Pristala je prostituirati se za 46-godišnjaka. Sat vremena spolnog odnosa naplaćivala je 500 do 600 kuna, dok se za dva sata intimnog druženja s ovom djevojkom trebalo izdvojiti 800 kuna. Sav novac, a od prosinca 2013. do travnja 2014. godine zaradila je 9.800 kuna, predala je Tihomiru M.

Odbila je tada dalje se prostituirati, no svodnik joj je ponovno počeo prijetiti. "Ubit ću te.... sama se zakopaj u grob prije nego što ja to učinim.... nemoj se sa mnom zaj......., bolje ti je da radiš", bile su samo neke od poruka što joj ih je uputio okrutni bivši policajac tražeći čak da u ralje prostitucije uvuče i svoju prijateljicu budući da je imao i parove zainteresirane za plaćanje seksualnih usluga.

Pronašao je

Pokušavši se sakriti pred svodnikom djevojka je čak otišla od kuće, smjestivši se u stanu svog dečka, no i tamo ju je Tihomir M. pronašao. Krajem travnja pojavio im se na ulaznim vratima s još dvojicom nepoznatih muškaraca, te nasrnuo na mladića, dok je djevojku čupao za kosu i polio vodom. Idući napad dogodio se već idući dan, kada ih je presreo ispred kafića u zapadnom dijelu Zagreba. Naglo je krenuo prema partneru svoje žrtve i oborio ga automobilom na cestu, da bi mu nakon toga zadao još nekoliko udaraca. Tada je konačno intervenirala i policija koja je kod Tihomira M. pronašla i nekoliko detonatorskih kapisli, te dva komada sporogorećeg štapina.

Sada je zbog svih tih nedjela nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. Do sada je već osuđivan zbog podvođenja i silovanja, i to na šest godina, a ima i uvjetnu kaznu zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. (Ana RAIĆ KNEŽEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter