Umag: Otac pretučenih proziva policiju

Miroslav Sluganović s lječničkom dokumentacijom (V. H.)
Miroslav Sluganović s lječničkom dokumentacijom (V. H.)

Prava pravno policijska zavrzlama iznjedrila je iz fizičkog obračuna koji se početkom kolovoza dogodio između dvije skupine mladića u umaškoj diskoteci Planet u Umagu. Otac dvojice pretučenih mladića Miroslav Sluganović obratio nam se i požalio na vlasnike lokala, ali i na postupanje policije. On naime smatra da je prošlo puno vremena od tučnjave a da se po tom pitanju ništa nije riješilo, odnosno nisu se otkrili krivci iako je, po njegovom mišljenju, to bilo itekako moguće.

- Dvojicu mojih sinova i trojicu njihovih prijatelja u subotu 4. kolovoza u 6 sati brutalno su pretukli neznanci u diskoteci Planet u Umagu, a nakon toga se policija pravi kao da se ništa nije dogodilo i kao da cijeli slučaj želi zataškati, tvrdi Miroslav Sluganović.

Inače, te je večeri u Planetu nastupala srpska pjevačica Dragana Mirković.

- Moji sinovi, njihova dva prijatelja iz Švicarske i jedan dečko iz Brtonigle sjedili su za stolom u diskoteci Planet, kada im je prišla grupica od pet njih, najvjerojatnije Slovenaca, u dobi od 25 do 30 godina i zaprijetila im da će ih istući. Moji sinovi i njihovi prijatelji jesu bili pod utjecajem alkohola, to ne negiran, ali nisu nikoga smetali, niti su imali konflikata sa bilo kime u lokalu. Sjedili su za stolom, kada im je prišao prvo jedan od muškaraca iz grupice i rekao da kad krenu iz lokala da će ih sve premlatiti. Moji sinovi su tu rekli voditelju i zaštitarima u diskoteci, ali oni su im odvratili da ih nije briga. Onda se ovaj vratio i starijeg sina udario ga nogom u trbuh, priča Sluganović.

Vlasnik diskoteke Planet Zoran Anđelić rekao nam je pak da se stvari nisu dogodile onako kako tvrdi Sluganović.

- Poznajem oca te djece od ranije i nažalost u krivu je jer se nije dogodilo ono što on prepričava. Mislim također da policija odrađuje svoj posao i da ništa ne taji ili prikriva. Problem je što su ta djeca došla u društvu Endija "Skoka" Milokanovića koji je inače problematičan i redovno nam stvara probleme. Naime, on zakuha i onda pobjegne, a drugi budu pretučeni zbog njega. Tako nešto se dogodilo i lani tu nedaleko kod Stella Marisa. Nakon ovoga ću stvarno gledati da nam više ne dolazi u lokal, kazao je Anđelić.

Valter Opašić iz PU istarske nam je kazao da je Sluganović prijavio da je skupina nepoznatih osoba u diskoteci Planet napala njegovu dvojicu sinova i dvojicu švicarskih državljana. Budući da je otac odbio da policija sasluša njegove sinove još nije utvrđeno što se zapravo dogodilo.

- Reagirali smo na prijavu oca, ali dok nam sudionici ne dođu dati izjavu ne možemo postupati u potpunosti i zatvoriti slučaj, kazao je Opašić.

Nakon odgovora iz policije iz Švicarske nam se javio Miroslav Sluganović koji nam je pak kazao da je on sam doveo sinove i Švicarce u policiju no da ih oni nisu htjeli saslušati. (Vedrana HABERAITER/Mateo SARDELIN)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU 


Podijeli: Facebook Twiter