Ukrao 37 boca viskija i 24 kile suhomesnatih proizvoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za seriju krađa u dvama trgovačkim centrima u Poreču okrivljen je 32-godišnji Slaven Lovrić iz Pobri, mjesta na opatijskom području, protiv kojeg je optužnicu podignulo pulsko Općinsko državno odvjetništvo. Optužnica je proslijeđena pulskom Općinskom sudu, a tužiteljstvo predlaže da mu se za četiri krađe izrekne kazna od godinu dana i sedam mjeseci zatvora.

Lovrić, za kojeg se navodi da je nezaposleni hotelsko-turistički djelatnik, tereti se da je iz trgovačkih centara Plodine i Konzum ukrao veću količinu robe, u vrijednosti od ukupno oko 9.200 kuna, a riječ je gotovo isključivo o alkoholnom piću, viskiju poznatih proizvođača, te suhom i svježem mesu. Zanimljivo je da je sve krađe izveo u istoj ulici, Mate Vlašića u Poreču. U svim slučajevima robu je  odnosio u specijalnom ruksaku, pripremljenom tako da su artikli koje je u njega spremao imuni na alarmiranje kada je izlazio bez plaćanja ukradenog.

Zimska salama i čajna

Lovrića se tereti da je prve dvije krađe izveo 30. travnja prošle godine, u poslijepodnevnim satima. Između 14 i 15 sati najprije je ušao u Plodine u Vlašićevoj ulici u Poreču. Optužuje se da je s polica uzeo i strpao u specijalni ruksak 4,8 kilograma zimske salame Gavrilović, sedam komada čajne kobasice Maxi od po 640 grama, oko tri kilograma svinjskog filea i neke druge artikle, u ukupnoj vrijednosti od oko 1.730 kuna. Izašao je iz Plodina ne plativši tu robu. Sat kasnije lopov je već operirao u Konzumu u istoj ulici. U tom trgovačkom centru uzeo je bez plaćanja 24 boce alkoholnog pića, viskija Jack Daniel's, u vrijednosti od oko 3.890 kuna. I tu poveću količinu alkohola odnio je iz trgovine u svom posebno pripremljenom ruksaku. (F. VEŽNAVER)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter