Uhvaćen pulski otimač torbica

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 24-godišnjakom, pulska policija je utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela razbojstva i tešku krađu u petak u Puli. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u subotu u jutarnjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policija je prvu dojavu primila u petak oko 14.40 sati da je u Zagrebačkoj ulici u Puli, nepoznata osoba udarila 46-godišnju ženu i pokušala oteti torbicu. No, budući da je žena čvrsto stiskala torbicu, napadač ju nije uspio otrgnuti te se dao u bijeg. Policijski službenici su odmah po dojavi krenuli na mjesto događaja i oko 15 sati zatekli 24-godišnjaka u Nazorovoj ulici te ga zbog sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo, uhitili i priveli na ispitivanje u pulsku postaju.

Tijekom istraživanja nad njim, policajci su utvrdili da mu ovo nije bio prvi napad, već je neposredno prije, oko 14.30 sati u Ulici Kaštanjer, prišao 63-godišnjoj ženi te joj je iz ruke istrgnuo torbicu. Žena je potrčala za njim, a u pomoć joj je priskočio i građanin, koji se zatekao na mjesto događaja i koji je uhvatio počinitelja. Građanin je vratio ženi torbicu, no tada mu se počinitelj istrgnuo i pobjegao. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter