Uhićen nasilni ruski par, djeca na sigurnom

Priveden nasilni Rus koji je premlatio svoju kćer (D. ŠTIFANIĆ)
Priveden nasilni Rus koji je premlatio svoju kćer (D. ŠTIFANIĆ)

Ispovijest Mihe Stokića koji je prepričao stravičan događaj kojem je svjedočio u utorak navečer ispred pulske trgovine Intersport gdje je zaposlen, kulminirala je privođenjem dvoje ruskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Naime, prema Stokićevim navodima, o čemu smo jučer izvijestili, roditelji dvoje djece (djevojčica prema procjenama u dobi od dvije godine i dječak između četiri i pet godina) u utorak navečer u vidno alkoholiziranom stanju ušli su u Intersport, nakon čega je otac djeteta nasrnuo na djevojčicu i istukao je.
 
Nakon objave događaja u Glasu Istre, policija je promptno reagirala i krenula u istragu i uspjela uhvatiti počinitelje, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ruskim državljanima čiji identitet policija još ne želi otkriti.

Glasnogovornica PU istarske Nataše Vitasović potvrdila je jučer da se roditelji nalaze na kriminalističkoj obradi u pulskoj policijskoj postaji, a pregledane su i snimke kobnog događaja snimljene video nadzorom koji se nalazi u sklopu pulskog trgovačkog centra.

U međuvremenu se u istragu uključio i pulski Centar za socijalnu skrb koji je privremeno smjestio djecu na sigurno. Nismo doznali jesu li smještena na području Istre, no ravnateljica Centra Dorijana Srdić veli da su djeca dobro.

- Poduzete su mjere zaštite djece i očekujemo ishod istrage da bismo vidjeli što ćemo i kako dalje poduzimati. Djeca su privremeno zbrinuta i sve je u redu, kazala je Srdić koja nije mogla potvrditi dob djeteta. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter