Uhićen lopovski dvojac s uspavljujućim napitkom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška policija je dovršila kriminalističko istraživanje oko teške krađe 63-godišnjaka iz Umaga, kojega su napitkom od naranče uspavale dvije osobe, 49-godišnjak i 20-godišnjakinja iz Zagreba, 9. kolovoza u Umagu. Podsjetimo da je prva vijest o događaju glasila da su mu u stan došle dvije ženske osobe te da mu je jedna od njih spravila napitak od kojega je zaspao. Kasnije se ispostavilo da je 49-godišnjak samo sličio na ženu, odnosno radilo se o transvestitu.

Uspavljujući napitak

Istraživanjem je utvrđena sumnja da je dvojac prema prethodnom  telefonskom dogovoru došao u stan 63-godišnjaka u Umagu te da mu je jedna osoba pripravila napitak s okusom naranče, od kojega je zaspao. Kada se nakon nekog vremena probudio, primijetio je da su gošće otišle, ali i da su mu nestali novac i predmeti  vrijedni nekoliko tisuća kuna. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, i to 49-godišnjak 21. kolovoza, a 20-godišnjakinja 23. kolovoza.

Policija se odmah po prijavi muškarca sredinom kolovoza dala u potragu za dvjema ženama, prema prijavi 63-godišnjaka iz Umaga.

Upoznavanje

Tada je policija utvrdila da je muškarac telefonskim putem dogovorio dolazak u stan za dvije nepoznate ženske osobe. Tada smo dobili informacije da je muškarac prije nedugo vremena u Umagu upoznao jednu ženu koja mu je "ponudila" poznanstvo s prijateljicom i dala mu broj telefona.

Muškarac je nazvao taj broj i nakon kraćeg upoznavanja istu je pozvao u Umag. Žena je došla u Umag i sa sobom dovela još jednu prijateljicu. Nakon prvog upoznavanja u centru grada, žene su predložile da im pokaže stan. Sigurne da ih muškarac neće odbiti, bile su spremne sa uspavljujućim sredstvom kojega je jedna od njih umiješala u osvježavajuće piće. (Mateo  SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter