Ubojstvo i pokušaj samoubojstva u Karlovcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U karlovačkoj Bokeljskoj ulici, gdje se u ponedjeljak u popodnevnim satima dogodilo ubojstvo i pokušaj samoubojstva, očevid ni nakon šest sati nije završen, što je razlog da medijima još nisu dostupne službene informacije o događaju, a županijska državna odvjetnica Gordana Križanić rekla je u ponoć Hini da će očevid "još potrajati".

Dežurni kirurg karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić rekao je Hini da je Damir Matan, koji je u ponedjeljak popodne ubio suprugu te potom pokušao samoubojstvo, primljen k njima s ozljedama glave, da su poduzete sve mjere da mu se pomogne, ali da je pacijent životno ugrožen. Tijekom večeri on je prebačen u Zagreb u Kliničko-bolnički centar Dubrava, jer je to, kako je rekao Strikić, referentni centar za maksilofacijalne ozljede.

Prema svemu što se moglo saznati od susjeda i rodbine, a koji kažu da su iste informacije davali i kriminalistima, Damir Matan u popodnevnim satima nije puštao ukućane iz kuće i prijetio im je puškom. Kada mu se pokušao suprotstaviti Ivica Mateša, suprug tete ubijene Snježane Matan, on je pucao i na njega. Kod prvog se pucnja metak navodno zaglavio, a kod drugog je pucnja metak završilo u drvetu. Tada je interventna policija došla pred kuću u kojoj su bili zatočeni ukućani Damira Matana, ali je ishod bio poguban za bračni par jer je pedesetogodišnji Matan, prema službeno potvrđenim informacijama, u ponedjeljak oko 17.20 sati pucao u svoju suprugu i usmrtio je, a potom je po svemu sudeći pucao i sebi u glavu te ga je policija zatekla u takvom stanju da je Centar 192 medije službeno izvijestio o "pronalasku mrtvih tijela muškarca i žene".

Naknadno je stigla obavijest da su kod muškarca ipak "uočeni znakovi života" te je prevezen u bolnicu. Njihova susjeda Vesna rekla je za Hinu da dobro poznaje pokojnu Snježanu Matan, koja je kao frizerka predavala praktičnu nastavu učenicima u karlovačkoj Mješovito-obrtničkoj školi. Susjedi su, kaže, čuli tri pucnja iz oružja, navodno iz neke "kratke puške". Nasilje je počelo dan ranije, zbog kojeg je Matana noć s nedjelje na ponedjeljak proveo u policiji, a u ponedjeljak popodne je bio još nasilniji.

"Damir je najprije udario svoju punicu, navodno je pucao i na kći Ivanu kada je s bakom bježala hodnikom, a upravo je u tom hodniku kasnije usmrtio Snježanu", rekla je susjeda Vesna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter