U sudaru motocikala ozlijeđen maloljetni Puljanin

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Maloljetni Puljanin, u dobi od 17 godina lakše je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se danas nekoliko minuta prije 14 sati dogodila na Premanturskoj cesti, kod skretanja za Valdebečki put s jedne i Kavrevski put s druge strane.

Sedamnaestogodišnjak je upravljao motociklom Kimco pulskih oznaka iz smjera Pule ka Premanturi, a iza njega se na motociklu marke BMW slovenskih oznaka vozio 54-godišnji slovenski državljanin. Kada je 17-godišnjak započeo skretati ulijevo na Valdebečki put, 60-godišnjak nije uspio na vrijeme zakočiti pa je BMW prednjim dijelom udario u lijevu bočnu stranu Kimca.

Oba su vozača pala na tlo, ali je samo 17-godišnjak prevezen vozilom Hitne pomoći u pulsku Opću bolnicu dok je 54-godišnjak odbio liječničku pomoć. Njega smo nedugo nakon nesreće zatekli kraj BMW-a koji je nakon sudara završio na livadi uz Valdebečki put, no iako je bio dobre volje nije želio pričati o nesreći. Ništa više volje za razgovor nije imao ni njegov prijatelj iz Premanture koji mu je pomagao oko pakiranja stvari koje su se nalazile oko motocikla.

Međutim, gospođa koja stanuje u blizini mjesta na kojemu se dogodio sudar kazala nam je da je prava sreća što se ništa teže nije dogodilo na ovom raskrižju.

- Ovo je jako opasno raskrižje. Kada se iz smjera Dolinke auti ili motori pokušavaju uključiti u promet Premanturskom, od ogradnog zida kuće uopće se ne vide automobili koji dolaze iz pravca Premanture. Ni mi domaći često ne možemo procijeniti je li sigurno izaći na glavnu cestu, a da ne govorim kako je sada dok ima stranaca, kazala nam je žena koja apelira na nadležne da porade na sigurnosti ovog raskrižja. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter