U spektakularnom lovu uhvaćeni pljačkaši

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je spektakularna bila pljačka više stotina tisuća kuna iz vozila koje je novac prevozilo od Turističkog naselja Kačjak do banke, tako je spektakularno izvedena i policijska akcija uhićenja osoba koje stoje iza ovog prepada. Kako neslužbeno saznajemo, u noći na petak na području Jadranova, Crikvenice, ali i Krka, odvijala se velika policijska akcija čiji je ishod bilo uhićenje dvojice muškaraca za koje se sumnja da stoje iza gotovo pa filmskog razbojstva u Dramlju. Uhićeni su, prema našim neslužbenim saznanjima, s područja Zagreba, a jedan od njih navodno ima podeblji kriminalni dosje. Osim počinitelja, u ruke policije pala je i velika količina novca i oružja. U pitanju je svota od nekih 600 do 700 tisuća kuna, navode nam neslužbeni izvori, a među ostalim zaplijenjena su i tri pištolja.

Saznajemo također da je kriminalistička obrada slučaja tek započela i ne isključuje se da će u njezinom nastavku možda biti uhićene još neke osobe. Za sada se, po našim saznanjima, dvojica uhićenih sumnjiče samo za razbojstvo u Dramlju, no s obzirom da se policijska akcija odvijala i na području Krka, nije isključeno da možda postoje neke poveznice i s nedavnim razbojničkim prepadima na Krku. Riječ je, naime, o pljačkama dviju turističkih agencija u Malinskoj, koje su se sredinom kolovoza dogodile u razmaku od samo četiri dana i u kojima je otet veći iznos novca. U svakom slučaju, jasno je da će iskusni kriminalisti uzeti u obzir sve mogućnosti, da ništa neće biti prepušteno slučaju, a u rasvjetljavanju kaznenih djela zasigurno će pomoći i tragovi koji su izuzeti na mjestima razbojstava.

Vijest o uhićenju službeno je potvrđena u petak poslije podne iz policije. Priopćeno je da "djelatnici PU primorsko-goranske i Policijske postaje Crikvenica provode krim istraživanje u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Krk, Interventne jedinice policije Rijeka, PU zagrebačke, Ravnateljstva policije MUP-a u sjedištu te Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, a vezano za razbojstvo počinjeno 31. kolovoza na području Crikvenice". Nadalje, da se krim istraživanje provodi nad dvojicom hrvatskih državljana, 55-godišnjakom i 57-godišnjakom, od kojih je prvi uhićen na području otoka Krka, a drugi na zagrebačkom području. Također, i da je do sada pronađena veća količina novca, predmeti i automobil kojim su se koristili u razbojstvu. U priopćenju stoji i da se Policijska uprava primorsko-goranska ispričava građanima s područja Jadranova i Dramlja zbog eventualnih uznemiravanja nastalih tijekom provođenja policijske akcije.

Prepad u Dramlju dogodio se u ponedjeljak ujutro kada je vozač krenuo s novcem iz Turističkog naselja Kačjak, a to je, kako smo neslužbeno saznali, radio već duže od deset godina te je obično koristio prečicu. Očito je da se skupina razbojnika prethodno dobro pripremila i da su pomno razradili plan, posebice pratili navike djelatnika pri prevoženju novca. Čekali su i da prođe vikend kako bi novčani iznos bio daleko veći nego je to tijekom radnog tjedna i tada prvog radnog dana rano ujutro krenuli u akciju.

U međuvremenu su "isplivali" još neki detalji vezano uz razbojstvo. Primjerice, da su razbojnici to izveli praveći se da su policajci. Čak su na automobilu imali i rotirajuće svijetlo kako bi prijevara izgledala što stvarnija. Ništa ne sumnjajući, djelatnik je zaustavio automobil, a tek kada su ga ti navodni policajci počeli pretresati shvatio je da nešto nije u redu. Kako ga grupica muškaraca pomno pretražuje vidio je i jedan svjedok, a to su vjerojatno učinili kako bi se osigurali da ne nosi oružje. Na njegove upite da mu pokažu policijske značke su se, naravno oglušili, i tada prešli na nasilnije načine uvjeravanja. Kako su bili naoružani, jedan od njih se poslužio pištoljem kako bi onemogućio svaki muškarčev otpor. U konačnici su ga već dobrano istraumatiziranog i u strahu za vlastiti život čak i vezali te posjeli straga u njegovo vozilo te se svi zajedno udaljili s poprišta zločina. Vozača su kasnije pustili, a u prepadu je zadobio lakše ozljede te je završio na bolovanju. Njegov automobil je napušten pronađen tog istog dana, ali satima kasnije u Jadranovu. (Šarlota BRNČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter