U Rijeci počelo suđenje majci za ubojstvo kćeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na riječkome Županijskom sudu danas je počelo suđenje Zrinki Babić (35) zbog ubojstva svoje dvogodišnje kćeri u neboderu u Rijeci krajem listopada prošle godine, ali, kako je sudska rasprava zatvorena za javnost, nije poznato kako se optužena očitovala o optužnici.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo tereti je za teško ubojstvo, to jest da je od 28. do 29. listopada prošle godine djevojčici dala različite vrste lijekova te da ju je stavljala pod vodu i tako usmrtila. Hitna pomoć stigla je tada na poziv optužene u stan u Cavtatskoj ulici te je pronašla djevojčicu koja nije davala znakove života, a utvrđeno je da je u trenutku kad su liječnici došli bila mrtva već 20-ak sati. Zrinka Babić bila je rastrojena i odvedena je na psihijatriju, a u istražnom je zatvoru od 8. studenoga prošle godine.

Lokalni mediji tada su pisali kako je otac djeteta, izvanbračni partner optužene, bio na liječenju od ovisnosti o alkoholu i drogama, a kritike su bile upućene i riječkom Centru za socijalnu skrb, koji je navodno dva puta intervenirao u toj obitelji, ali je zaključio kako nije bilo razloga za oduzimanje djeteta. Sudskim vijećem na riječkome sudu predsjeda sutkinja Jasenka Kovačić, a suđenje je zatvoreno za javnost. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter