U sudaru poginuo Zoran Đokić iz okolice Poreča

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Vozač Alfa Romea pulske registracije, 51-godišnjak iz okolice Poreča preminuo je u bolnici od teških ozljeda koje je danas ujutro zadobio u prometnoj nesreći u Buićima. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Zoranu Đokiću.

Prema informacijama iz Policijske uprave istarske, nesreća na državnoj cesti što vodi od Poreča prema Pazinu dogodila se oko 7.50 sati kada je vozač Alfa Romea na ravnom dijelu ceste, na dijelu kolnika koji je iscrtan punom linijom, krećući se prema Pazinu pretjecao vozila ispred njega. Prije no što je započeo s pretjecanjem nije se, međutim, uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Prešavši na lijevu stranu kolnika Alfa je prednjim dijelom udarila u prednji dio teretnog vozila marke MAN, odnosno u kamion s dizalicom zagrebačke registracije, tvrtke Dalekovod doo. Kamionom je iz smjera Pazina prema Poreču upravljao 59-godišnjak s otoka Raba.

U silovitom srazu s teretnjakom prednji dio Alfe je smrskan, a vozač je zadobio teške ozljede zbog kojih je prevezen u pulsku Opću bolnicu. No nekoliko minuta nakon 10 sati policija je izvijestila da je ozlijeđeni muškarac u bolnici podlegao ozljedama. Vozač teretnjaka u nesreći nije ozlijeđen.

Na mjestu nesreće policija je obavila očevid te se za to vrijeme promet odvijao otežano, odnosno naizmjence, jednom kolničkom trakom. Prema nalogu Državnog odvjetništva na Odjelu patologije pulske Opće bolnice bit će obavljena obdukcija tijela 51-godišnjaka. Oba vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći prevezena su u dvorište policijske postaje Poreč za slučaj da Odvjetništvo naloži vještačenje njihove tehničke ispravnosti. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter