U Labinu i Modrušanima ozlijeđeni pješaci

Ilustracija (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)
Ilustracija (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 4. siječnja 2014. godine, oko 8.55 sati u  Ulici Zelenice u Labinu jedna je osoba teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada se 50-godišnjak iz Labina u osobnom automobilu opel astra talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka na obilježenom pješačkom prijelazu zbog neprilagođene brzine nije uspio zaustaviti da bi propustio 76-godišnjakinju iz Labina, koja je počela prelaziti kolnik.

Prednjim dijelom vozila udario je u pješakinju uslijed čega je ona pala na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a potom na kolnik. Žena je prevezena u KBC Rijeka gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju. Protiv 50-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava.

U nedjelju, 5. siječnja, oko 5 sati u Modrušanima se dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen pješak.

Nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak iz okolice Žminja upravljao osobnim automobilom VW golf pulskih registracijskih oznaka te se s parkirališnog prostora ugostiteljskog objekta uključivao na kolnik ulice koja vodi iz naselja Modrušani.

Tom je prilikom, prednjom lijevom stranom vozila udario u pješaka, 21-godišnjaka iz Žminja, koji se nalazio na sredini križanja te mu davanjem znakova rukama pomagao prilikom uključivanja na kolnik ulice Modrušani.

Mladiću je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Pula, gdje je utvrđeno da  je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Protiv vozača golfa podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter