Teško ozlijeđena Puljanka koju je izgrizao pas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanka u dobi od 53-godine koju je 25. prosinca ujutro u šumici kod Gradskog groblja u Puli napao i izgrizao pas mješanac zadobila je teške ozljede, a policija utvrđuje sve okolnosti događaja i kaznenu odgovornost osobe koja je psa pustila da se bez povodca slobodno kreće šumicom.

Policija je izvijestila da je žena šumicom šetala oko 9.50 sati kada joj je iznenada na stazi što vodi do tvrđave pas mješanac skočio na leđa i oborio ju na tlo, a onda ju izgrizao po ruci i nogama i izgrebao po leđima. Napadnuta žena zadobila je i ozljede glave te prijelom kosti potkoljenice zbog čega su te ozljede u pulskoj bolnici gdje je prevezena na liječenje okvalificirane kao teške. Prema zasad dostupnim informacijama psa je bez nadzora u šumici ostavio muškarac kojem je pas bio povjeren na čuvanje.

Suzana Sokač iz Policijske uprave istarske veli da policija raspolaže podacima o vlasniku psa i o osobi koja ga je izvela u šetnju i ostavila bez nadzora ali da, dok se ne završe izvidi neće davati podatke o njima.

- Policijski službenici provode izvide u cilju utvrđivanja elemenata kaznenog djela dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom, kazala je Sokač. Budući da se još uvijek rasvjetljavaju okolnosti napada Sokač nije znala reći što je nakon napada na ženu bilo sa psom, a više informacija o ovom nemilom događaju očekuje se kroz nekoliko dana. (M. Ko. )


Podijeli: Facebook Twiter