Tar: Osumnjičena za prijevaru i krivotvorenje

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Policija je temeljem zahtjeva državnog odvjetništva provela kriminalističko istraživanje na 41-godišnjakinjom iz Tara zbog sumnje na kaznena djela prijevare i krivotvorenje isprava. Porečka policija sumnjiči ženu da je u svibnju 2010. godine u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist prevarila 74-godišnjakinju iz Tara. Naime, starijoj je ženi obećala da će ishoditi dokumentaciju za potrebe sudskog spora kojeg vodi 74-godišnjakinja oko ostavštine.

Tako je tijekom svibnja zatražila da joj izda punomoć na koju je nakon ovjere neovlašteno dopisala da u ime 74-godišnjakinje može ugovarati telefonske pretplate, a potom je s tom krivotvorenom punomoći sklopila nekoliko ugovora o korištenju telekomunikacijskih usluga.

Potom je od 74-godišnjakinje ponovno tražila novu punomoć u kojoj ju je opunomoćila da u njeno ime može napraviti pretplatnički ugovor za korištenje telekomunikacijskih usluga, što je osumnjičena i napravila, a potom je koristila navedene usluge i nije ih plaćala.

Budući da računi nisu plaćani, pružatelji telekomunikacijskih usluga su pokrenuli ovršni postupak te je 74-godišnjakinja ovršena za nekoliko desetaka tisuća kuna. Iskoristivši činjenicu da 74-godišnjakinja većinu vremena ne boravi na području Hrvatske, odnosno u Francuskoj, uvjerila ju je da će u njeno ime voditi računa o sudskom postupku, tako da je od nje u više navrata tražila novac za troškove odvjetnika i postupka.

I na taj je način, 41-godišnjakinja protupravno prisvojila nekoliko desetaka tisuća kuna. Tijekom 2013. i 2014. godine, u namjeri da oštećenoj lažno prikaže da se navedeni sudski postupak za nju povoljno odvija, kao i da je okončan u njenu korist, 41-godišnjakinja je sačinila i oštećenoj predala više krivotvorenih presuda i sudskih rješenja. Policija je o svemu dostavila izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter