Supružnici poriču optužbe da su ozljeđivali Slavonku

Vjeran Šalov
Vjeran Šalov

Na Općinskom sudu u Pazinu, pred sucem Denisom Hekom jučer je održano pripremno ročište u predmetu protiv supružnika Vjerana (32) i Vanese Šalov (31) iz Poreča, optužene za višemjesečno brutalno zlostavljanje 43-godišnje Slavonke koju su zaposlili u Vjeranovom ugostiteljskom obrtu. Općinsko državno odvjetništvo u Puli-samostalna služba u Pazinu tereti Vjerana Šalova za trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i teško ozljeđivanje 43-godišnjakinje. Njegovu suprugu Vanesu odvjetništvo tereti za dva kaznena djela i to trgovanje ljudima i protupravno oduzimanje slobode.

U pritvoru od srpnja

Na jučerašnjem ročištu pojavili su se Vjeran Šalov (koji je doveden iz pulskog pritvora) i njegov branitelj Siniša Milevoj, Vanesa Šalov s braniteljem Damirom Krpanom te zamjenik općinskog državnog odvjetnika Imanuel Basa. Punomoćnica oštećene Slavonke, odvjetnica Jasna Špiranović nije pristupila ročištu, iako je bila pozvana.

Vjeran Šalov u pulskom je pritvoru od konca srpnja, dok je njegova supruga, majka četvero djece cijelo vrijeme na slobodi. Budući da su suoptuženici u ovom predmetu Vanesi Šalov nisu dopušteni posjeti suprugu u zatvoru, a jučer im pravosudni policajci također nisu dozvolili nikakav kontakt.

Nakon što im je tužitelj pročitao optužnicu supružnici Šalov su izjavili da se ne osjećaju krivima. U uvodnim govorima državni odvjetnik Basa naveo je da je prema nalazu i mišljenju psihijatrijsko-psihologijskog vještaka preporučeno da se oštećena žena ispita putem video linka zbog mogućnosti retraumatizacije prilikom ispitivanja na glavnoj raspravi. Oba su se branitelja tom prijedlogu usprotivila ustrajući na zahtjevu da se Slavonku ispita neposredno u sudnici, a ne video linkom. Naime, branitelj Vjerana Šalova u dokaznom je postupku istaknuo da tužiteljstvo gradi optužnicu isključivo na iskazu oštećene 43-godišnjakinje, dok je odvjetnik Krpan istaknuo da oštećenica manipulira ovim postupkom na više načina. (Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter