Sudarili se Bartol Kašić i Vladimir Nazor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zadarskoj trajektnoj luci Gaženica sinoć su se prilikom pristajanja i uslijed olujnog vjetra sudarila dva Jadrolinijina trajekta, pri čemu je jedan pretrpio znatnija oštećenja, no nije bilo ozlijeđenih.

Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture danas je izvijestilo da su se sinoć oko 23.15 sati sudarili putnički brod "Bartol Kašić" i brod "Vladimir Nazor", oba iz Jadrolinijine flote. Prilikom manevra pristajanja "Bartola Kašića" u luku Gaženica, uslijed udara olujnog vjetra došlo je do zanošenja broda i naslanjanja na brod "Vladimir Nazor".

Unatoč upotrebi glavnih pogonskih strojeva, kao i pramčanoga propelera "Bartol Kašić" se nije mogao kontrolirati te je došlo do naslanjanja na drugi brod, pri čemu je došlo do oštećivanja oba broda, ali nitko od članova posade nije ozlijeđen, piše u priopćenju.

Očevidom inspektora zadarske Lučke kapetanije utvrđeno je da su na brodu "Vladimir Nazor" manja oštećenja te je sposoban za daljnju plovidbu, dok je "Bartol Kašić" pretrpio znatnija oštećenja i ne može nastaviti plovidbu. Stoga je Lučka kapetanija Zadar brodu izdala svjedodžbu za jedno nekomercijalno putovanje do luke popravka.

Na mjestu nesreće nisu uočeni tragovi onečišćenja mora, navodi se u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter