Sudar tri vozila u Poreču

Prometna nesreća u Poreču (M. SARDELIN)
Prometna nesreća u Poreču (M. SARDELIN)

U prometnoj nesreći koja se dogodila nešto iza 10 sati u utorak ujutro ozlijeđena je jedna osoba. Nesreća se dogodila na cesti Poreč - Baderna, za vrijeme kiše i mokrog i skliskog kolnika, nedaleko sportske dvorane na izlazu iz Poreča.

U sudaru su sudjelovala tri automobila i to pulskih, njemačkih i austrijskih oznaka i svi su se kretali u smjeru Baderne, jedan iza drugoga. Vozač kombija hrvatskih oznaka je prednjim djelom udario u stražnji dio Opel Insigne njemačkih oznaka, a Opel je pak udario u zadnji dio VW koji se nalazio ispred njega. Prema prvim neslužbenim informacijama VW je očito zakočio radi skretanja u lijevo preko suprotnog kolničkog traka te je došlo do naglog kočenja Opela, a potom i kombija.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći su na mjestu događaja zbrinuli vozača kombija tako što su mu stavili zaštitni ovratnik te ga odveli u porečki Dom zdravlja, naknadno će prema potrebi biti prebačen u pulsku bolnicu. Njemački državljani, vozač i putnica u Opelu su prošli bez ikakvih ozljeda, no njihovo je vozilo pretrpjelo veliku materijalnu štetu sa stražnje strane. Jednaku štetu pretrpio je kombi s prednje strane te će za odvoz oba vozila biti potrebna vučna služba.

Policija je odmah na terenu uzela izjave vozača i provjerila njihove dokumente, a dva policajca su regulirala promet jednom prometnom trakom naizmjenično, jer su se iz oba smjera stvorile dugačke kolone vozila. Promet su dodatno otežavali vozači koji su unatoč regulaciji policije zastajali zbog znatiželje. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter