Sudac napadnut nakon utakmice, završio u bolnici

Sudac Boris Vitasović, tijekom prošlosezonskog susreta Iskra - Mladost (RS) (M. ANGELINI)
Sudac Boris Vitasović, tijekom prošlosezonskog susreta Iskra - Mladost (RS) (M. ANGELINI)

Ružne scene s terena u Viškovićima obilježile su susrete 7. kola Druge ŽNL centar. Odmah nakon susreta Cement - Raša 1938 (3:2) napadnut je (jedini) sudac utakmice, Boris Vitasović iz Filipane, koji je prevezen u pulsku Opću bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede, uslijed udarca ispod lijevog oka i u predio rebara s lijeve strane.

Prema dobivenim informacijama, problemi su počeli u završnici utakmice kada je sudac Vitasović u 90. minuti pokazao žuti karton gostujućem igraču Arnesu Džiniću zbog prigovora, nakon čega je isti igrač otvorenim dlanovima odgurnuo suca u prsa, na što mu je sudac pokazao crveni karton. Nakon isključenja uslijedili su povici i svađa, ali je ubrzo sudac odsvirao kraj susreta.

Dok su igrači obje momčadi odlazili u svlačionice, zadnji je s terena izašao sudac kojega je jedna starija osoba verbalno napala. Sudac je, prema neslužbenim informacijama, zastao i razgovarao s tim čovjekom, no tada je na njega naletjela skupina od dvadesetak navijača Raše 1938 koji su ga ozlijedili. U pomoć su mu priskočili neki igrači te je ipak uspio pobjeći u svlačionicu, nakon čega je izgubio svijest uslijed zadobivenih udaraca.

Po dolasku policije i Hitne medicinske pomoći, sudac Vitasović zbrinut je u pulskoj Općoj bolnici. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter