Splitska policija zaplijenila 84 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitsko-dalmatinska policija zaplijenila je na graničnom prijelazu Vrgorac 84 kilograma marihuane, koju je u kombi vozilu pogrebnog poduzeća iz Nikšića, u Hrvatsku pokušao unijeti 26-godišnji crnogorski državljanin.

Droga je zapljenjana jučer u suradnji splitske i granične policije Vrgorac, a riječ je o najvećoj ovogodišnjoj zapljeni marihuane na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Policiji je ponovno u detektiranju droge pomogao službeni pas Pik, koji je "travu" nanjušio u pogrebnom kombi vozilu mercedes, nikšićkih registracija, nakon čega je policija pretražila vozilo. Ispod mrtvačkog sanduka pronađen je 81 paket s marihuanom, ukupne mase nešto veće od 83 kilograma, vrijedne četiri milijuna kuna.

Neslužbeno se doznaje da je 26-godišnji Crnogorac imao putni nalog, s kojim je putovao za Sloveniju po pokojnika. Policija je potvrdila kako je uhićeni muškarac drogu prokrijumčario iz Crne Gore preko Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, te da je imao namjeru prodati je na području Hrvatske i Europske unije.

Uhićeni Crnogorac predan je pritvorskom nadzorniku. Istraga se nastavlja, najavio je voditelj Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske, Dušan Jenjić. "Putem Interpola i drugih službi pokušavamo utvrditi eventualno sudjelovanje drugih osoba u počinjenju ovog kaznenog djela", rekao je novinarima Jenjić.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter