Split: Privedena 54 partijanera, uglavnom zbog droge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 54 osobe, od kojih su 13 stranci, privedeno je jučer i noćas tijekom prvog dana održavanja Ultra Europe festivala elektronske muzike na splitskom Poljudu, uglavnom zbog zloporabe droga.

U splitskoj policiji jutros se doznaje da je 49 osoba privedeno zbog posjedovanja droge, a kod jedne je pronađeno 90 ectasya i 1,4 grama speeda te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u dilanje droge. Tek manji dio priveden je zbog prekomjernog konzumiranja alkohola.

Tijekom održavanja festivala tri su osobe zadobile lakše ozljede, a oko ponoći je policija zabilježila i razbojništvo nad dva državljanina Australije. Njih je u Karamanovoj ulici zaustavila skupina muškaraca te im uz prijetnju pištoljem ukrala torbicu i ručni sat ukupne vrijednosti od oko 30.000 kuna.

U policiji kažu da tijekom održavanja festivala nisu zabilježena oštećenja imovine, niti je bilo znatnijeg narušavanja javnog reda i mira.

Puno je posla za vrijeme održavanja splitske Ultre imala i Hitna pomoć, čiji su djelatnici imali 43 intervencije. Ukupno je 19 osoba završilo u splitskom KBC-u - osam partijanera je zadržano na internom odjelu, dvoje na psihijatriji, dvoje na očnom odjelu, dvoje na ORL-u te petero na kirurškom. U ambulanti na Hitnom kirurškom prijemu pomoć je zatražilo još šest pacijenata koji su tamo došli ravno s Poljuda.

Splitski su se liječnici posebno organizirali za ovaj festival, pa tako četiri tima dežura za potrebe Ultre. Tri tima s 11 djelatnika Hitne pomoći, među kojima su i tri liječnika, dežura danju najviše oko stadiona, ali i u bolnici, dok je četvrti tim u pripravnosti od 22 do 6 sati.

Liječnicima Hitne pomoći dežuranje uoči Ultre nije počelo baš najbolje, nakon što je pijani 23-godišnji Šveđanin jučer u središtu Splita pao u nesvijest, da bi kod buđenja lakše ozlijedio liječnicu koja mu je pružala pomoć. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter