Slovaci u kombiju krijumčarili 57 kg marihuane

Marihuana je nađena u pregrađenom dijelu kombija (MUP)
Marihuana je nađena u pregrađenom dijelu kombija (MUP)

Dvojica 30-godišnjih slovačkih državljana zatečena su na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići u srijedu oko 14.35 sati s 57 kilograma marihuane. Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 1,8 milijuna kuna, a njena vrijednost bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 5 milijuna kuna.

 

Pored dvojice slovačkih državljana, dubrovačka policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je u organizaciju ovog krijumčarenja uključen i 29-godišnji slovački državljanin, koji je također u srijedu, nešto prije oko 12 sati osobnim vozilom slovačkih nacionalnih oznaka ušao u Hrvatsku preko istog prijelaza. Temeljem raspisane potrage policije iz Gruda 29-godišnjak je uhićen istoga dana oko 23.25 sati graničnom prijelazu Macelj te je doveden u Policijsku postaju Gruda na kriminalističko istraživanje.

29-godišnjak je u četvrtak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, gdje i završila dvojica 30-godišnjaka zbog sumnje ua neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Prema policijskom izviješću, na granični prijelaz Karasovići 7. listopada oko 14.30 sati stiglo je kombi vozilo slovačkih oznaka s priključenom omanjom kamp-kućicom.

Tijekom obavljanja granične kontrole suradnjom policijskih službenika i djelatnika carine u tovarnom dijelu kombija uočeno je da je međuprostor između putničke kabine i teretnog prostora omeđen s dvije metalne pregrade i poklopljen s plastičnim poklopcem. U međuprostoru nalazilo se više komada paketa omotanih u plastičnu foliju, zbog čega se posumnjalo u krijumčarenje.

Potom je ishodovan nalog Županijskog suda u Dubrovniku te je obavljena detaljna pretraga kombija i priključnog vozila, pri čemu je u pregrađenom tovarnom prostoru pronađeno 55 paketa s ukupno 57,312 kg marihuane. (M. SARDELIN)

 - GO03153828.jpg

Pronađeno je ukupno 55 paketa  s drogom

MUP

 

 - GO03153829.jpg

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter