Sinožići: Požar u konobi, vatra zahvatila pršute

(M.SARDELIN)
(M.SARDELIN)

U ponedjeljak oko 19.30 sati u konobi u mjestu Sinožići kraj Baderne izbio je požar u kojemu je nastala manja materijalna šteta, od nekoliko tisuća kuna, dok stradalih osoba srećom nije bilo. Požar je izbio kada je 61-godišnji vlasnik Branko Sinožić, u kaminu zapalio komad drveta, te je nakon toga izašao iz konobe. No, vatra se iz kamina proširila i zahvatila suhomesnate proizvode u konobi, prilikom čega je izgorjelo više komada sušenih suhomesnatih proizvoda. Požar su ugasili porečki vatrogasci oko 21 sat, a policijski službenici su obavili očevid na mjestu događaja.

Na mjestu događaja, u konobi Branka Sinožića, kojega smo zatekli u čišćenju i pranju nakon požara od dana ranije, doznajemo da suhomesnati proizvodi možda i nisu nastradali. Naime, budući da ih vatra nije zahvatila, postoji još šansa da se "izvuku" i na delicije završe na stolu obitelji Sinožić.

- Vatra je izbila nakon što sam izašao iz konobe te nisam vidio dok me susjed nije alarmirao. Očito je koji komad žara pao na debeli drveni stol koji se nalazio blizu i tako je započelo. Naime, nakon što je već bio zahvatio debeli drveni stol, počela je gorjeti i vitrina pored prozora. Odmah smo zvali vatrogasce te smo i sami gasili. Čim je bila prilika izvukli smo tih nekoliko pršuta iz konobe, a čim stignem, pregledati ću ih ako su još dobri. Od ostalih stvari nije ništa posebno nastradalo. Nakon policijskog očevida ujutro, ja i sin smo počistili konobu, tako da pored zadimljenih zidova, ostalih tragova nema, naravno, ako pršuti ne budu za baciti, kazao nam je Sinožić.

Od Adrijana Jugovca, zapovjednika JVP iz Poreča doznajemo da su za intervenciju u Sinožićima koristili dva vozila i četiri vatrogasca te da su požar u potpunosti ugasili unutar 15-tak minuta. Potvrdio nam je da opasnosti od širenja vatre na druge objekte nije bilo, jednako tako nikakve opasnosti nije bilo za osobe. Porečki vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 20.40 sati, a prema izjavama, odnosno pretpostavkama vlasnika, požar je izbio puno ranije jer je u trenutku kada su uočili, vatrena stihija bila već razbuktana. (M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter