Šest naleta na divljač na istarskim cestama

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Na području Istre, policija je od ponedjeljka do utorka evidentirala šest sudara vozila sa životinjom, na porečkom, umaškom i pazinskom području. Najviše zabilježenih događaja sudara sa divljači evidentiran je na porečkom području u čak četiri slučaja, dok se na umaškom i na području Cerovlja dogodio po jedan slučaj.

Na porečkom području je u ponedjeljak oko 6.50 sati, u mjestu Danci kod Vižinade, 24-godišnji vozač automobila Renault, pulskih oznaka, udario u zeca, koji je uginuo na mjestu događaja. U utorak oko 18 sati, u Kašteliru je 32-godišnja vozačica automobilom Opel, pulskih registracijskih oznaka, udarila u srnu, koja joj je istrčala na cestu.

U Svetom Lovreču evidentirana su dva naleta na divljač, i to oko 18.15 sati, kada je 42-godišnja vozačica Audijem, pulskih registracijskih oznaka, udarila u srnu te oko 21.30 sati, kada je 28-godišnji vozač Citroenom, pulskih registracijskih oznaka, udario u divljač, najvjerojatnije srnu, koja je pobjegla nakon sudara. Na umaškom području je u ponedjeljak oko 17.30 sati, u naselju Bašanija, 44-godišnja vozačica udarila u srnu s Opelom, pulskih registracijskih oznaka, dok je istog dana oko 19.30 sati, na brzoj cesti kod Cerovlja, 31-godišnja vozačica Audijem, pulskih registracijskih oznaka, udarila u jazavca, koji joj je istrčao na cestu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter