Ruhci: Lovac si propucao ruku

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Teške ozljede od ranjavanja lovačkom puškom zadobio je 68-godišnjak s područja Pazina na šumskom dijelu ispod mjesta Ruhci kod Pazina u ponedjeljak oko 21.10 sati. Provedenim kriminalističkim istraživanjem pazinska policija je utvrdila da je počinio prekršaj iz Zakona o oružju, odnosno da je neodgovorno ili nepravilno postupao s oružjem.

Naime, muškarac si je u šumi prilikom spremanja puške M66 u vozilo propucao ruku. Zbog težina ozljeda je prebačen u pulsku Opću bolnicu, a potom na daljnje liječenje u riječku bolnicu. Protiv 68-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Radi izbjegavanja ovakvih i sličnih nesreća i zaštite sudionika u lovu policija apelira na pojačan oprez lovaca te pridržavanje pravila lovačkog ponašanja. Način ponašanja sudionika lova propisan je Zakonom o lovstvu i brojnim pravilnicima koji detaljnije razrađuju pravila kojih su se lovci dužni pridržavati. Tako je propisano da se lovačko oružje i naboji mogu upotrebljavati samo ako ne ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter