Rovinjac jurio Ipsilonom 159 km/h

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je sedam osoba, od kojih je jedna osoba zadobila teške, a šest lake tjelesne ozljede. Alkohol kao uzrok evidentiran je u četiri prometne nesreće.

Ukupno je utvrđeno 314 prekršaja, od kojih 108 prekršaja nepropisna brzina, 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 33 prekršaja nepropisnog pretjecanja, te 105 ostalih prekršaja.

Tijekom vikenda kontrolirano je 659 sudionika u prometu. Iz prometa je isključeno 27 vozača i 15 vozila.

U subotu, 28. siječnja, u 4 sata, u Puli, u Splitskoj ulici, 46-godišnji vozač iz Pule, upravljao je osobnim automobilom Renault, kada je u organizmu imao 1,96 g/kg alkohola. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U petak, 27. siječnja 2017. godine u 16 sati na istarskom ipsilonu, od smjera Pazina prema Tunelu Učka, 48-godišnji vozač iz Rovinja, upravljao je osobnim automobilom Audi brzinom od 159 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja naplaćena mu je novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ,,B'' kategorije u trajanju od jednog mjeseca. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter