Rovinj: Pretučeni češki gosti

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Dvojica čeških državljana pretučena su u 3 sata u noći sa petka na subotu na Obali Vladimira Nazora u Rovinju, odnosno kod stare tvornice duhana. Zbog zadobivenih ozljeda češkim državljanima je pružena liječnička pomoć u pulskoj Općoj bolnici gdje je utvrđeno da je 29-godišnjak prošao s lakšim, a 34-godišnjak s težim ozljedama. Niti jedan od njih nije u životnoj opasnosti.

Iako su neki mediji prenijeli da je pretučen samo jedan češki državljanin te su se pojavile špekulacije da su češki državljani povezani s Red Bull Air Race utrkom koja se u to vrijeme održavala u Rovinju, iz pouzdanih izvora doznajemo da niti jedan od njih nema nikakve veze sa Red Bull Air Race utrkom niti kao organizator ili predstavnik.

Policija utvrđuje sve okolnosti događaja, a prema prvim informacijama nekoliko osoba je napalo češki dvojac dok su prolazili Obalom Vladimira Nazora. Razlog napada za sada nije poznat, a policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Od petka do nedjelje se u Rovinju održavao Red Bull Air Race utrka te tada u gradu bili brojni posjetitelji i gosti.

Prema službenom izviješću iz PU istarske tijekom tri dana održavanja Red Bull Air Race manifestacije u Rovinju, odnosno tijekom same manifestacije, nije zabilježen niti jedan incident. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter