Riggi će pola kazne "odraditi" u zatvoru, a pola na uvjetnoj slobodi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roberto Riggi (51) iz Rovinja, zvani Bagami, na pulskom Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zbog kaznenih djela krađe i pokušaja prisile prema službenoj osobi, koje je sredinom listopada prošle godine počinio u dva kafića u Rovinju. Za krađu je osuđen na godinu dana zatvora, a pokušaja prisile prema policajcima dobio je dvije godine. Sud mu je, međutim, odredio djelomičnu uvjetnu osudu: u zatvoru će odslužiti godinu i pet mjeseci, a ostatak kazne od godinu i pol na slobodi, s time da će pet godina biti na kušnji. Ukoliko u tom periodu ponovno počini neko nedjelo, cijelu kaznu "odradit" će iza rešetaka.

Sud je Riggiju izrekao i sigurnosnu mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja, kao i obveznog liječenja od ovisnosti. Riggi je na glavnu raspravu doveden iz istražnog zatvora u Puli.

Otvorio dušu

Ovakva presuda je rezultat nagodbe obrane i tužiteljstva. No, prije početka glavne rasprave Riggi je prilično emotivno u sudnici ispričao kratke crte iz svog života, a ujedno je i priznao počinjenje nedjela te izjavio da je sam tražio da mu se odredi pritvor. Više puta je naglasio da se osjeća izoliranim iz društva te stigmatiziranim jer je zaražen HIV-om. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter