Recidivistu godina i četiri mjeseca za provalu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Kazneno i prekršajno kažnjavanom Puljaninu Daliboru Bekeziću (35), zvanom "Beke", nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli je zbog teške krađe dosuđena kazna od godinu i četiri mjeseca zatvora.

U sudskom postupku utvrđeno je da je provalnu krađu Bekezić počinio 18. svibnja ove godine u Galižani gdje je pod prozor spavaće sobe Galižanca stavio ciglu, popeo se, te rukom između krila i rebrenica otvorio bravu, otvorio prozor, pa ušao u spavaću sobu. Šećući po sobi i pregledavajući stvari Bekezić je pokupio ručni sat marke Vagari, praznu metalnu kutiju ručnog sata marke Casio i memorijsku karticu za fotoaparat.

Potom se istim putem, kroz prozor uputio vani, ali ne da bi otišao s plijenom već da bi opet otvarajući rebrenice i prozor upao u drugu spavaću sobu. Ondje međutim nije imao sreće jer ga je tu zatekao vlasnik kuće. Tako je u 12.53 sati Bekezić uhićen i smješten u istražni zatvor. Presudom Općinskog suda u Puli, iz koje je vidljivo da je ranije bio osuđivan za kaznena djela i prekršaje, Bekeziću je naloženo da nadoknadi troškove kaznenog postupka, odnosno paušal od 500 kuna, kao i druge troškove o čijoj će visini sud odlučiti posebnim rješenjem. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter