Pula: Utjerivačima duga prijeti više godina zatvora

Navodni dužnik utrpan je u auto u Krležinoj ulici (M. KOŠTA)
Navodni dužnik utrpan je u auto u Krležinoj ulici (M. KOŠTA)

Nakon što je policija izvijestila da su 7. srpnja u Krležinoj ulici u Puli dvojica Puljana u dobi od 27 i 28 godina te 23-godišnjak iz Loborike utrpali u auto 22-godišnjaka iz Pule i odvezli ga u šumu te skinuli dogola tražeći nekoliko tisuća eura, pulsko Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je koja se kaznena djela konkretno istražuju.

Ujedno, odvjetništvo je u svojem službenom priopćenju na stranicama DORH-a iznijelo i neke detalje o kojima se dosad, u interesu istrage, šutjelo.

Naime 23-godišnjaku iz Loborike i 27-godišnjem Puljaninu sudac istrage je nakon ispitivanja 14. i 15. srpnja na prijedlog državnog odvjetništva odredio jednomjesečni istražni zatvor dok će 28-godišnjak tijekom istrage biti na slobodi. Mlađem je zadržavanje iza rešetaka određeno zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti da na slobodi ponovi kazneno djelo dok je starijem pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Kaznena djela za koja se sumnjiče Puljani i mladić iz Loborike nisu nimalo benigna i za njih je predviđena višegodišnja zatvorska kazna. Odvjetništvo navodi da se sumnja da su počinjena tako što su okrivljenici 7. srpnja u Puli zajedno i po prethodnom dogovoru, nasilno ugurali 22-godišnjaka u vozilo te ga vezali i udarali rukama po glavi i tijelu.

Uguravanje Puljanina protivno njegovoj volji u vozilo je kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode, a odvjetništvo mladiće sumnjiči da su to učinili s ciljem da ga prisile da im da novac i to na okrutan način. Kazneni zakon za to nedjelo predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina, odnosno, budući da je počinjeno na okrutan način, od jedne do deset godina zatvora. (Marica KOŠTA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter