Pula: Troje mladih bježalo i vrijeđalo policajce

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Dvojica mladića i jedna djevojka iz Pule u dobi od 20 i 21 godine su u noći sa četvrtka na petak zadali posla policiji u Puli, odnosno na Verudi. Naime, oko 2 sata ujutro je na raskrižju Tomasinijeve i Budicinove ulice vozač BMW-a, pulskih registarskih oznaka prošao kroz raskrižje dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, a potom se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila, već je stisnuo gas i bježao policiji.

Tijekom bijega je počinio još nekoliko prometnih prekršaja. Policija ga je uspjela zaustavili u Ulici Veruda, te su utvrdili da je za upravljačem bio 21-godišnjak, koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,22 promila alkohola. Nakon što mu je priopćeno da će biti smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, njegovi suputnici počeli su narušavati javni red i mir. Drugi mladić, također 21-godišnjak, skinuo je gaće i vikao, dok je 20-godišnja djevojka vrijeđala i omalovažavala policijske službenike.

Oboje su uhićeni, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 21-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1,39 promila, a djevojka od 2,22 promila. Protiv njih se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se protiv vozača podnosi optužni prijedlog radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a izrečena mu je i mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od osam dana. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter